Onze RV8 heeft uiteraard een koeling. Iedereen die de kap wel eens heeft geopend na een lange rit, weet hoe hard deze nodig is!

Wat niet iedereen weet is dat er in dit circuit een hele zwakke schakel zit. En dat is de zwarte plastic vuldop die zich naast de rechter rij zuigers bevindt. Het nadeel is dat dit kunststof in de loop van de tijd veroudert, en daardoor verzwakt. Wordt deze dop te hard aangedraaid, dan ontstaan er haarscheurtjes en het bovenste gedeelte van de dop zal losscheuren. De druk in het koelsysteem zorgt dan voor de rest. En dat is geen leuke ervaring! Dat heb ik aan den lijve ervaren. In een Land Rover weliswaar, maar toch.

Een remedie is er gelukkig ook: Een mooie RVS dop verkrijgbaar bij Clive Wheatly, of een messing exemplaar bij Auto Rega in Ede. De laatste is dan wel Land Rover georiënteerd, maar voor één dopje waarschijnlijk een stuk goedkoper. Ze verzenden trouwens alles, dus als je het snel nodig hebt is dit misschien een goede optie.

Dus wees gewaarschuwd; Vraag niet óf de dop kapot gaat, maar wannéér.

 

Share →

Leave a Reply