Velen van u zullen van het V8 register in Engeland hebben gehoord. En nog zo velen van de website van het V8 register. (Zie ook de “MG sites” onderaan de pagina)

Victor Smith is de grote drijfveer achter het van oorsprong V8 georiënteerde bulletin Board. Dit is opgezet om allerhande zaken met betrekking tot de MG V8, maar ook de MG RV8 te bespreken. Wat echter niet iedereen weet is dat er de zogenaamde “RV8 Notes” worden uitgegeven. Dit zijn oplossingen die worden geboden voor de meest uiteenlopende problemen waarvan de RV8 ziek kan zijn. En daarmee ook de eigenaar.

Gelukkig worden de meeste problemen opgelost, en is de kennis in Engeland wat uitgebreider dan ons beperkte clubje. Wat niet weg neemt dat er best wel wat kennis onder de RV8 eigenaren in Nederland voorhanden is.

De RV8 Notes komen direct van de V8 Bulletin Board site, en worden met zekere regelmaat samengevat en als een serie op CD gezet. Deze CD’s zijn direct aan te schaffen bij het RV8 Register.

De inhoud van de CD’s groeit dus steeds, maar ziet er op dit moment zo uit:

Inhoudsopgave van de uitgebracht RV8Notes

of liever in PDF ? Inhoudsopgave van de uitgebrachte RV8Notes in PDF formaat.

Mocht u nooit tot aanschaf overgegaan zijn, omdat de taalbarrière het obstakel was, dan zijn uw mede RV8 bestuurders graag bereid het een en ander voor u in ‘moers taal’ om te zetten. Het is uiteraard niet de bedoeling alle notes te vertalen, maar een vraag zal zeker worden beantwoord.

Desalniettemin blijft het de moeite waard deze Notes aan te schaffen. Zeker omdat hier ook alle onderdelen en onderdeelnummers op aanwezig zijn. Het fabrieks werkplaats handboek wordt op DVD uitgebracht door Brown & Gammons. Dit is te bestellen op (klik afbeelding)

 Op deze CD staat  AKM7144ENG, het MG RV8 Owner’s Handbook, The MG RV8 Technical Reveal, The MG Repair Manaual AKM7153ENG 2nd edition 333 pagina’s, The V8 Engine Overhaul Manual AKM7154 ENG 35 pagina’s, The R380 Gearbox Overhaul Manual AKM7154ENG 37 pagina’s, en The LT77S Gearbox Overhaul Manual AKM7155 ENG 69 pagina’s.

Kortom zeer kompleet, en kost rond de €30,- excl. verzendkosten.

 

Zelf hebben we natuurlijk ook wel wat ervaring en kennis, dus mocht er zich onverhoopt een probleem voordoen, kunt u altijd even mailen.

 

 

 

Leave a Reply